Pogoji poslovanja www.e-inat.eu

Splošni pogoji sklepanja pogodbe na daljavo so sestavljeni v skladu z Zakonom o

varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Spletno mesto ureja podjetje

Inat s.r.o.,

IČ:29291984, DIČ:CZ29291984,

Kosmonautů 418/1,

625 00 Brno,

Czech Republic

zaps. v OR vedeném krajským soudem v Brně, oddíl C, vložka 71506

(dále jen „Ponudilnik“)

 

Ob registraciji na spletno mesto www.e-inat.eu obiskovalec pridobi uporabniško ime m in geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja določajo medsebojne pravice in obveznosti ponudnika in kupca. S prijavo v spletno trgovino kupec potrjuje, da sprejema splošne pogoje.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a)   identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b)  kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e pošta, telefon),

c)  bistvene značilnosti blaga oziroma storitev(vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)

d)  dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, kije v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

e)  pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f)   vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora bit prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g)  način plačila in dostave,

h)  časovno veljavnost ponudbe,

i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila:

Naročeno blago lahko plačate na naslednje načine:

a) z nakazilom na račun ponudnika, ponudnik predhodno izda predračun, ki ga kupec poravna na TRR podjetja Inat s.r.o.

b)  plačilnimi karticami VISA/MASTERCARD

c) PayPal

 Ob dobavi ponudnik izda račun v papirni obliki, na katerem so prikazani stroški dostave in odkupa. Naročila in njihova realizacija so kupcu vedno na voljo na spletnem naslovu ponudnika v mapi Pregled naročil.

Cene

- Cene vsebujejo DDV 21% (Češke Republike), razen če je izrecno napisano drugače.

- Cene veljajo v trenutku oddaje naročila za izdelke na zalogi, nimajo v naprej določene veljavnosti in veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini.

- Trudimo se, da bi vedno zagotavljali ažurne podatke, a se vendar lahko zgodi, da bi bil podatek o ceni napačen V takih primerih bo kupec predhodno obveščen o spremembi pogojev in ponudnik brez nadaljnjega sprejme odpoved naročila.

- Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru očitne napake pri ceni. Kljub nenehnemu preverjanju pravilnosti objavljenih podatkov, se namreč lahko zgodi, da je objavljena cena napačna. O morebitni napaki bomo kupca obvestili (po elektronski pošti ali telefonsko).

- Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena, ko kupec plača znesek naročenih ali prejetih izdelkov.

Kako opravite nakup?

- Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo na svoj elektronski naslov, da je naročilo sprejeto in v čakanju. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

- Ponudnik naročilo pregleda in preveri dobavljivost in cene naročenega in kupca s predračunom na elektronski naslov obvesti o dobavi. Za preverjanje podatkov sme ponudnik kontaktirati kupca na tel. številko in el. naslov, ki ju je kupec izpolnil ob registraciji. Pogodba o nakupu je dokončno sklenjena, ko kupec ponudniku potrdi prejeti predračun na elektronski naslov ponudnika. Ko je blago odposlano na naslov kupca, se naročilo vodi v statusu zaključeno, stanka pa na el. naslov  prejme navodila, kako ravnati v primeru odstopa pogodbe v roku, ki ga določa zakon.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 15 dneh vrne nepoškodovano kupljeno blago brez odškodnine, pri čemer pa mora nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika najkasneje v 15 dneh od prejema blaga, in sicer na e-naslov info@e-inat.eu. Blago mora kupec vrniti v naslednjih 10 dneh. Ponudnik vrne v celoti plačano kupnino.

Vrnjeno blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Morebitne stroške vračila krije kupec.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo ponudnik vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh po oddanem zahtevku.

Reklamacija

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva  zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. V slednjem primeru si prodajalec pridržuje pravico, da za čas, ko je kupec blago uporabljal, obračuna najemnino po veljavnem ceniku, vendar največ v znesku, za kolikor se je, v času uporabe in zaradi uporabe, artiklu zmanjšala tržna vrednost.

Kupec lahko blago v popravilo vrne na adresu ponudnika.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če je paket do kupca prišel fizično poškodovan in kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri GLS. Pošiljatelj in GLS v čim krajšem času rešita tako reklamacijo in nadomestita poslani paket.

Garancija

- Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancija je 24 meseca.

- Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in delujočim izdelkom.

- Reklamirani izdelek dobro zavarujte z ustrezno embalažo in polnili, da ne bi prišlo do poškodb med prenosom.   

 

Ponudnik krije stroške pošilanja reklamiranega blaga izključno v primeru, ko ga kupec predhodno obvesti o nameravanem pošiljanju in mu ponudnik na njegov naslov pošlje kurirja. Pri izbiri drugih načinov pošiljanja ponudnik ne krije stroškov transporta. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

nasze marki